SFeraKon 2012

Sferakon 2012

Prošao je ovogodišnji SFeraKon, najveće okupljanje ljubitelja znanstvene fantastike na ovim prostorima, a možda i šire. Ove godine spojen je s Eurokonom, europskom konferencijom o znanstvenoj fantastici koja se svake godine održava u drugom gradu. Zanimljivi gosti, interesantna predavanja te, naravno, kostimi.

Na prigodama poput SFeraKona uvjeti fotkanja obično nisu najbolji zbog velike gužve i umjetne rasvjete, ali evo male fotoreportažice za stjecanje dojmova.

oklop na steampunk Divljem Zapadu ultramarinac Steampunk je definitivno i dalje u centru pažnje hrvatskih SF ljubitelja: evo viteškog oklopa uz Wild, Wild West štand. Zdesna se Ultramarinac sprema za borbu. Odlučio se čovjek za LARP onih igara koje se u ovoj prostoriji igraju u društvenom obliku, za stolom.

ultramarinčeva puška steampunkeri Evo ultramarinčeve puške. Ozbiljna konkurencija za M41A pulse rifle iz Aliena. S desne strane možete pak uočiti zašto steampunk rulz, a steampunkerice pogotovo! Ako netko zna što kostimira (cosplay) ekipa s u drugom planu s lijeva, bio bih zahvalan na informaciji.

steampunkeri trekeri Smoking gun... Za to vrijeme, Trekeri iz USS Croatije su na svom štandu predstavljali prekrasne makete zvjezdanih brodova. U ponudi trekerskih majica našle su se, osim federalnih, i klingonske.

trek mama vilenjakinja Kao i svake godine, tako se i na ovom SFeraKonu dijeliše i Sferice, nagrade za likovno i literarno stvaralaštvo mlađih uzrasta. Neki roditelji, poput gospođe lijevo, su se ufurali u znanstvenu fantastiku kao i njihova djeca. Haljina je u svakom slučaju sjajna - i sasvim pogodna i za svakodnevno nošenje! Tko nije SF fan, vjerojatno neće uočiti štos. Među posjetiteljima ovogodišnjeg Sferakona-Eurokona bješe i mnoštvo stranaca. Najdalje je potegnula vilenjakinja s desna, čak iz Pertha u zapadnoj Australiji!

Za kraj, legendarna Tajana Štasni kao egipatska princeza u društvu princeze Amidale. Tajana i Amidala

Natrag